3. prosinca 2010.

Cleaner ili cleanser? Možda dehidrator?

Što je cleaner i čemu služi? Cleaner odnosno cleanser ili čistač noktiju je ustvari alkohol za čišćenje, tj. 70% alkohol koji možete kupiti u bilo kojoj apoteci (smjesa omjera 70% alkohol, 30% voda). Možda ste primijetili, ako ste kupili cleaner da na njemu u sastavu piše izopropilni alkohol. To je otprilike to!
Dehidrator je pak mješavina 70% ili 96% alkohola i čistog acetona (ne uljnog skidača laka za nokte iz dm-a). On služi za isušivnje prirodnog nokta i bolje prijanjanje gela. Smjesa je omjera 3:1, znači miješa se četvrtina medicinskog acetona i tri četvrtine alkohola. Clener i Dehidrator su dvije vrlo slične iznimno hlapljive tekućine koje kod ugradnje noktiju imaju vrlo sličnu, da ne velim, istu namjenu, da čiste, isušuju i dezinficiraju. Obije te tekućine luči ljudsko tijelo, svakog dana u vrlo malim količinama.
Ja osobno koristim samo 70 ili 96% alkohol, bez acetona i to mi je potpuno dovoljno da pripremim nokte, dezinficiram, odmastim, skinem višak gela nakon sušenja u lampi, ma sve radim s njim, a primijetila sam da tko radi i većina manikirki. Alkohol (ne mislim na obični koji se pije, hahaha) ima vrlo široku primjenu u svakodnevnom životu, ne koristi se samo u kozmetici, već je općenito izvrsno sredstvo za čišćenje, koje se koristi za razne namjene npr. kod čišćena mobitela, računala, ili u kućanstvima.



*Ako Vas zanimaju ostali postovi sa ovoga bloga, kliknite na naslov ovoga posta. To će vas odvesti na početnu stranu bloga, odakle možete početi pregledavati sve ostale postove. danifunnails@gmail.com