13. prosinca 2010.

Dezinfekcija pribora za geliranje i ruku

Možda bi bilo bolje da se ovaj post zove dezinfekcija rašpica i ruku, jer to je ono što je najpotrebnije dezinficirati kod geliranja. Kako i s čim?

U bilo kojoj ljekarni možete kupiti sredstvo za dezinfekciju. Jednostavno zatražite nešto za dezinfekciju ruku ili pribora i oni će vam ponuditi Plivasept ili neki drugi preparat za dezinfekciju i reći će vam kako da se time koristite.

Ja osobno koristim Plivasept, jer su mi to ponudile tete iz ljekarne. Presula sam ga iz njegove orginalne ambalaže u bočicu sa raspršivačem (bočice poput onih za pranje stakala), jer mi je to najpraktičnije. Kada želim dezinficirati rašpice, složim ih na papirnati ubrus i pošpricam, zatim ih preokrenem, pa opet pošpricam. UV lampu dezinficiram tako da papirnati ubrus pošpricam sa Plivaseptom i onda prebrišem lampu (kad je ugašena, naravno). Dezinfekciju rašpica i lampe je potrebno raditi nakon svake klijentice.

Također, dobro je prije geliranja pošpricati svoje i ruke klijentice dezinfekcijskim sredstvom u utrljati u kožu, pričekati par sekundi dok ne ishlapi potpuno i onda pristupiti geliranju.

Što se rašpica tiče, pošto one nisu skupe, dobro je čak imati posebne rašpice za svaku klijenticu i koristiti ih samo za nju, a ako to niste u mogućnosti, onda je dovoljno i to da se rašpice dezinficiraju poslije svake klijentice.

Ostali pribor dezinficirajte po vlastitoj procjeni, da li je to potrebno ili ne, jer i sama UV lampa, te alkohol odnosno cleaner koji koristimo su također sredstva za dezinfekciju i čišćenje, npr. samih noktiju, kistova itd.. Možda ćete sada reći, čemu dodatno sredstvo za dezinfekciju, kraj UV lampe i cleanera, ali, za svaki slučaj, dobro je dodatno dezinficirati sve s još jednom sredstvom, pa da ste na miru.



*Ako Vas zanimaju ostali postovi sa ovoga bloga, kliknite na naslov ovoga posta. To će vas odvesti na početnu stranu bloga, odakle možete početi pregledavati sve ostale postove. danifunnails@gmail.com