16. siječnja 2011.

Odizanje gela od nokta

Svima nam se događa, ponekad, nekima više, nekima manje. Ipak, na nekoliko načina odizanje gela možemo spriječiti.
Najbitnija stvar kod izrade umjetnih noktiju je priprema nokta za geliranje. Druga po redu najbitnija stvar je samo nanošenje gela.
Kako pripremiti nokte za geliranje?
1.) Recite curi da dobro opere ruke (neki tako ne rade, ali ja volim da bude tako, zato, čim mi cure dođu, ja ih zamolim da operu ruke).
2.) Uzmite rašpicu od 150 grita čije ste bridove prije zatupili o drugu rašpicu, da ne poderete zanoktice klijentici, i pogurajte blago kožicu unazad i porašpajte nokte sa svih strana, tako da budu matirani, ali opet ne prerašpani i crveni. Posebno dobro porašpajte sve rubove nokta, znači i slobodni vrh i dijelove nokta koji se nalaze do kožice.
3.) Prebrišite cleanerom.
4.) Ako lijepite tipse, onda nakon ova 3 koraka, možete nalijepiti tipse, koje je nakon toga potrebno, detaljno obraditi, kao da obrađujete i prirodne nokte, tj. potrebno je opet ponoviti korake 2.) i 3.)

5.) Nanesite bazni gel i pri tom pazite da ne dotaknete kožicu (s vremenom je to sve lakše i lakše), zapecite...
6.) Nanesite gradivni gel s tim da ga kod korijena nokta bude jako malo, na sredini više u na slobodnom vrhu opet manje. Također, što je jako bitno da se gel ne odigne, na bočne strane nokta također nanesite mrvicu deblji sloj gela, pogotovo na  rubove prirodnog nokta, te spojeve tipse i prirodnog nokta. Zapecite, odmastite i oblikujte rašpicom. Opet, odmastite cleanerom.
7.) Nanesite završni sjaj i njime uokvirite sav dosadašnji gel i začepite odnosno zabrtvite slobodne vrhove nokta. Zapecite i odmastite ako je potrebno.

To je uglavnom to, nema mudrosti, samo vježba i trud, svaki put iznova. Još nešto, ako vam se dogodi da bilo koji od gelova dotakne kožicu, prije sušenja u uv lampi, prođite štapićem za pogurivanje kožice oko kožice i skinite višak gela.  

Naravno, svaka cura ima neku svoju metodu, ovo je zasada moja, koja za mene najbolje djeluje, a ako upoznam neki novi, bolji način za sprečavanje odizanja gela, napisat ću ga ovdje...


*Ako Vas zanimaju ostali postovi sa ovoga bloga, kliknite na naslov ovoga posta. To će vas odvesti na početnu stranu bloga, odakle možete početi pregledavati sve ostale postove. danifunnails@gmail.com